osrednja stran

ZetaTalk: Prevedena besedila

Prevedena besedila obsegajo sledeče teme:

Prebujenje:

"Mikrokozmos, kot je Zemlja, se ljudem v začetku zdi kot središče vsega. Otrok v materinem naročju izhaja iz iste predpostavke. Mati je tu zaradi njegovih potreb. Obotavljamo se širiti svoje zaznave, saj to zmanjšuje naš jaz. Mati ne obstaja samo zaradi mene, torej sem lahko nepostrešen. Oče se pogovarja tudi z drugimi otroki, torej nisem priklenil njegove pozornosti in sem lahko neopažen. Tako lahko otroka spremljamo med odraščanjem in odkrijemo človeštvo, ki se spoprijema s konceptom, da v vesolju ni samo, eno in edino. V vesolju so druge inteligentne vrste, torej nisem krona Božjega stvarstva. Lahko izvajajo levitacijo, švigajo naokrog in izginejo, torej sem tehnološki bedak. Vse zelo ponižujoče, še posebno za napihnjence. Reakcija je nasprotovanje, zanikanje ali kujanje - ne sodelovanje. Gledanje naravnost v dejstva, ne da bi jih razvijali. Razvijanje dejstev, a odpor do sprejetja zaključka. Razvoj nasprotujočih teorij in poskusi, da se jih dokaže. Zapiranje vseh vrat in oken in povečan interes za hobi. Samo, da ne bi imeli čas za vse te neumnosti. No, seveda, problem zaradi tega ne bo kar izginil."

Niste sami; Viharni časi; Beseda; Zahteve po dokazih; Spodbijanje trditev; Element dvoma; Medijska pokritost videnja v Arizoni; Naslednji korak; Napovedi 1999

Biti človek:

"Človeško telo, tako kot vse življenje na Zemlji in drugje, je v brezizhodnem položaju. Ljudje potrebujete hrano, a zaužijete strupe tudi če jeste najbolj naravno hrano. Sončna svetloba lomi kromosome, a brez nje ste depresivni in se vam mehčajo kosti. Zavetja, tako naravna kot umetna, vam nudijo zaščito pred močnimi vetrovi in drugimi naravnimi elementi, a se v njih nabira radon. Trening je nujen za zdravo telo, a ste zaradi njega bolj izpostavljeni poškodbam kot nekdo, ki večino časa prelenari na kavču. Potovanja in izhodi širijo obzorja, a ste v nevarnosti, da vas oropajo, posilijo ali ugrabijo. Čudež kontroliranega toka elektronov ustvarja moderno življenje obkroženo s komunikacijami in zabavo ter mnogimi pripomočki, ki olajšujejo življenje, a lahko povzročajo škodo na živčnem sistemu, če ste dalj časa izpostavljeni močnejšemu električnemu polju. Kaj storiti?"

Zdravljenje raka; Vegetarijanstvo; Strah; Nevarnosti

Preobrazba in usmerjenost:

"Kaj pa vsakodnevne dejavnosti, ki jih ljudje opravljajo? Kako to izgleda v 4. zgoščenosti? Kakšen bo dan entitete tako v skupini sebično kot uslužnostno usmerjenih?"

Vsakdanjik; Lekcije 4. zgoščenosti

Menjava polov:

"Zemlja bo šla v bližnji prihodnosti skozi fizične kataklizme. To je povezano s prehodom v novo tisočletje, a ni točno to, kar napovedujejo Biblija, Nostradamus ali drugi preroki današnjega časa. Resnica je v govoricah o 12. planetu, oziroma velikanskem kometu. Resnica je v poročilih o silovitih geoloških spremembah, ki so trgale kontinente in dvigovale gorovja. Potop se je zgodil v takšnem času. Tudi menjave polov so redne v takšnih časih. Zemljina skorja drsi preko mehkega staljenega jedra, pri čemer vleče skorjo v eno smer in jedro, ki je drugače magnetno naravnano v drugo smer. Čas takšnih silovitih geoloških sprememb je zopet pred zemljani."

Vizija Zet; Znanilci; Čas po kataklizmah; Preventivni ukrepi; Veliki izenačevalec; Kako se pripraviti; Znamenja v zadnjih trenutkih; Denar brez vrednosti

Pravila:

"Stopite v nižje razrede osnovne šole in poglejte, kaj se zgodi, ko učitelj za hip zapusti razred. Kaos."

Lekcija usmerjenosti

Preobrazba:

"Ljudje, brez dokaza o življenju po smrti in reinkarnaciji, se pogosto sprašujejo, v čem je smisel. Zakaj bi bili dobri, če pa se zdi, da so dobri vedno zadnji. Zakaj bi gradili cesarstva, ko pa jih nesreče porušijo. Gledajo naokoli in se sprašujejo ali je to res vse kar je? Sprašujejo se, če obstaja Bog, oziroma če je, zakaj dopušča okrutnost. Vse to se prej ali slej konča z vprašanjem - kakšen je smisel življenja?"

Smisel življenja; Preobrazba; Po kateri poti; Pospešitev v letu 2002