osrednja stran

ZetaTalk: Spodbijanje trditev

Spodbijanje trditev je v določenih primerih nemogoče. Koliko angelov je na konici bucike? Kako dolg je dan 12 svetlobnih let stran? Koliko življenj ponovi povprečen človek? Teh stvari ni mogoče trdno določiti, v človeških okvirih, zato jih ni mogoče ne dokazati ne ovreči. Podobno stanje je v primeru, ko se zadeve glede prisotnosti ne-zemljanov srečajo s človeško željo po nadzoru. To je zmešnjava z več obrazi. Obstajajo ne-zemljani sebične usmeritve, ki obvladajo prevare in goljufije bolje kot za to usposobljeni ljudje. Obstajajo ljudje na položajih v vladi, ki bodo v nedogled zamegljevali zadevo, samo da lahko ostanejo na oblasti. So tudi ljudje, ki želijo s prisotnostjo ne-zemljanov zaslužiti in si izmišljajo raznorazne scenarije in pravila, samo da imajo občinstvo. Kje torej leži resnica in kako se jo lahko dokaže?

Na žalost je to zadeva, ki je ni mogoče na hitro urediti. V igri je mnogo faktorjev, kot so svobodna volja ljudi, pravila, ki določajo medsebojne stike med ne-zemljani in ljudmi, pravila, ki določajo medsebojne stike med ne-zemljani različnih usmeritev in spremenljivost resnice same. Različni ljudje vidijo resnico različno.

Ob vsem tem se poraja vprašanje, ali je dano ne-zemeljsko sporočilo, kot je naše, resnično naše, ali si je Nancy vso stvar izmislila ali je to delo vladnih psihologov. Kako to dokazati? Ne gre. Vladni psihologi se lahko vrinejo v misli drugih ljudi. Ljudje z bujno domišljijo si lahko in si izmišljajo zgodbe, polne spletk. In resnica lahko stoji pred vami, neprepoznana in celo zavrnjena. Na vas je da presodite, poslušate s srcem in pretehtate z razumom. In ko se odločite, kaj je za vas resnica, potem se tega držite. To je, v svojem bistvu, stvar zaupanja.