osrednja stran

ZetaTalk: Medijska pokritost videnja v Arizoni<

Prvo množično videnje NLP, ki so ga mediji v celoti objavili, je bil velik in nedvomno nezemeljski objekt, ki so ga marca 1997 videli tisoči v Arizoni. Zaradi njegove velikosti ni možno trditi, da gre za satelit ali meteor, zato je ogromni lebdeči ali počasi se premikajoči objekt lahko bil le nezemeljsko plovilo ali pa množična histerija. Ker se opazovalci med seboj niso mogli posvetovati, je razlaga z množično histerijo vprašljiva. Še bolj zanimiva kot tisoči opazovalcev in videnje samo, pa je reakcija medijev na ta dogodek, ki razkriva, do kolikšne mere so mediji pod kontrolo, ko gre za tematiko prisotnosti nezemljanov.

Medtem, ko se vsaka nevihta, ki odpihne strešnik ali dva, pojavi na naslovnih straneh, kakšen izgovor si mediji lahko najdejo za to, da niso poročali o videnju, ki absolutno dokazuje prisotnost nezemljanov! Pomanjkanje prič? Bilo jih je na tisoče. Pomanjkanje kredibilnosti? Mnogi so dogodek posneli na video. Prevara? Kaj lahko ladjo velikosti nekaj nogometnih igrišč drži v zraku več kot uro? Iluzija? Objekt je bil viden praktično iz vse države, na nebo projicirana slika pa lahko preslepi le tiste, ki jo gledajo pod pravim kotom. Je bil zamik pri poročanju zaradi preiskave dokaznega materiala in zasliševanja prič? Mediji običajno delujejo tako, da najprej o dogodku poročajo, šele kasneje pa objavljajo popravke.

Razlog za zamudo pri poročanju niso ne zbiranje dokazov, ne priče, pač pa nasprotujoči se ukazi MJ12, ki mnogokrat ne ve, kaj storiti. Tradicionalno imajo mediji ukaz, da molčijo o vseh videnjih in tak postopek je bil avtomatično privzet v primeru videnja v Phoenixu. Nasprotne ukaze je bilo potrebno preveriti, tudi po večkrat. Bolje preveriti, kot da ti je kasneje žal, kajti zgodbo, ki gre v tisk, je težko preklicati, kar je lepo vidno na primeru Roswella. MJ12, tako kot druge vojaške organizacije, deluje po načelu, da podrejeni vedo samo toliko, kot je nujno potrebno. Zato so mnogi od njih prepočasi dojeli nove ukaze in s tem povzročali nepotrebno zamudo.

Kakorkoli že, to videnje je zadovoljilo mnoge, poleg tega pa razkrilo mednarodno zaroto, ki medijem prepoveduje objavljanje podatkov o videnjih in je v veljavi še iz časov Roswella, čeprav morate brati med vrsticami, da to razumete. V izrazitem nasprotju normalni reakciji medijev na resnično važne novice, so mediji tokrat obnemeli za cele tri mesece in šele nato začeli poročati o zadevi! S tem so vam na krožniku prinesli najlepši dokaz, da kontrola medijev resnično obstaja!