osrednja stran

ZetaTalk: Element dvoma

Res je, da se včasih razvije kakšen video posnetek ali fotografija, ki bi lahko bila naša ladja, vendar je stvar dvomljiva. V mislih večjega dela populacije, ki ne loči resnice od prevare, je stvar odprta. Za strokovnjake, ki se jih občasno da goljufati, je še delček procenta verjetnosti dovolj, da o stvari razglabljajo. Dejansko občasno dovolimo, da se določene fotografije razvijejo, druge ne. Čeprav se zdi, da poročila razočaranih očividcev, katerih fotografije se ne dajo razviti, povečujejo skepticizem, mi to izkoriščamo za uravnavanje stvari. Če bi namreč ljudje, ki nimajo možnosti, da naredijo dovolj kvalitetno prevaro, strokovnjake zasuli s poplavo posnetkov, bi se nivo bojazni in nemira dvigoval prehitro. Občasni posnetki, čeprav s strani ljudi, ki niso zmožni ustvariti prevare, so lahko dvomljivi. Morda tudi ta oseba sodeluje v prevari. O vsem se da razpravljati.

Pravilo je, in bo takšno ostalo tudi v bližnji prihodnosti, da vso zadevo držimo ves čas pred populacijo, tako da se počasi a konstantno povečuje nivo diskusije, vendar vedno, vedno, z elementom dvoma.

Ta element dvoma je med Prebujenjem potreben in sicer zato, da vaša populacija ne postane preveč panična. Omotičnost, povišan utrip srca, zbegana doživetja, o katerih nekaj dni razpravljate s prijatelji ali sodelavci in povečan interes za zadeve okoli NLPjev - nič od tega ne bo ustavilo vašega vsakdanjega dogajanja. Če bi celotna populacija reagirala na ta način, ne bi bilo nobenega problema. Prebujenje bi se zgodilo jutri. To, čemur se želimo izogniti, so živčni zlomi ali strah v prijateljih in sodelavcih, ki lahko doseže takšno stopnjo, da začno nasilno nastopati proti poročevalcu ter intenziteti strahu v opazovalcih, ki bi jih naredila občutljive in jih nagnila proti temu, da sprožijo Klic sebično usmerjenim ne-zemljanom.