PLANET X

UVOD

Praktično vse zunanje planete našega osončja so astronomi našli na podlagi motenj, ki so jih povzročali v gibanju predhodno odkritih planetov. Vendar tudi po odkritju Plutona še niso bile pojasnjene vse motnje. Mnogi so bili mnenja, da nekje še dlje leži še en planet - imenovali so ga Planet X in ga iskali z vso vnemo.

Leta 1983 je IRAS (InfraRed Astronomical Satelite) zaznal nekaj, kar bi lahko bilo Planet X. NASA je obljubila nadaljnje raziskave s pomočjo vizualnih teleskopov... in po nekaj letih motnje v zunanjih planetih obrazložila s tem, da je malenkostno spremenila podatke o masi in sestavi Neptuna in Plutona, ne da bi kdajkoli pojasnila, kaj je najdba iz leta 1983 sploh bila. Planet X se je vrnil v bajke in legende davnih ljudstev.

Je morda NASA Planet X namerno skrila s tem, da je spremenila podatke o masi in sestavi Neptuna in Plutona? Takšno početje bi bilo popolnoma neznanstveno, zato ga večina zavrača. A tako kot mnoge druge organizacije, je tudi NASA odvisna od denarja drugih, ki se zato občasno lahko vtikajo v njeno delo. Se je to zgodilo v primeru Planeta X?

TEORIJA

Planet X je deseti planet našega osončja, ki pa ne kroži okrog Sonca tako kot ostali planeti, ampak se giblje podobno kot kometi - po dolgi sploščeni elipsi, z obhodnim časom približno 3650 let. Tako na svoji poti ob vsakem ciklu dvakrat sreča Zemljino tirnico (tirnici se ne sekata, a se srečujeta relativno blizu) in pri tem morda tudi Zemljo.

Kaj se zgodi ob srečanju Planeta X in Zemlje? Podobno kot, če se srečata velik in mali magnet. Mali magnet se ustrezno obrne. Zemljino jedro v tem primeru igra vlogo malega magneta, jedro Planeta X (ki je približno 4x večji), pa vlogo velikega magneta. Rezultat je zasuk jedra - t.i. menjava polov - v relativno kratkem času nekaj ur ali dni. Zasuk jedra, ki za seboj potegne skorjo prinaša s seboj strahotne potrese, dvigovanja gorovij, vulkansko aktivnost, velikanske plimske valove po koncu obrata... Intenziteta menjave polov je seveda odvisna od tega, kako blizu se srečata Planet X in Zemlja. Obrat je zato lahko manj sunkovit in posledice milejše.

Tako kot začne mali magnet trzati že ko velik magnet približujemo, tako se magnetne motnje, ki jih povzroča Planet X ne pojavijo šele ob srečanju ampak se, v vedno večji meri, pojavljajo že prej. Najbolj vplivajo na jedro Zemlje, katerega krožno gibanje je zaradi tega bolj in bolj zmedeno - vrtenje Zemlje se prične ustavljati. S tem se jedro tudi vedno bolj ogreva, zato se ogreva tudi skorja, kar povzroči vedno večje globalno ogrevanje planeta, ki pa povzroča tudi vedno večje vremenske motnje. Bolj kaotično gibanje jedra pa pomeni tudi spremenjeno gibanje skorje (plošč), kar pomeni povečano število potresov in vulkanskih izbruhov.

PRAKSA

PRETEKLI DOGODKI

Če teorija drži, potem Planet X "obišče" Zemljo približno vsakih 3600 let in posledice teh obiskov, bi morale biti opazne. Poglejmo:

Okoli leta 1500 pr.n.št. (pred 3500 leti) je izginila civilizacija, ki je obstajala v zahodnem Pakistanu. V istem času, se je ob reki Hwang Ho na severu Kitajske dobesedno iz nič pojavila nova civilizacija - dinastija Shang. V isti čas se uvršča tudi Judovski eksodus iz Egipta. Prav tako je bilo ozemlje Sumercev praktično nenaseljeno do 5000 pr.n.št. (pred 2x3500) leti, ko so se nanj začeli množično priseljevati. So se vsa ta ljudstva selila po dogovoru, ali pa so jih v to silile na hitro spremenjene razmere, ki so bile posledica prehodov Planeta X?

Geološke raziskave različnih raziskovalcev kažejo na sledeče: Niagarski slapovi so nastali največ pred 4000 leti, delta reke Bear River je nastala pred približno 3600 leti, študije Velikih jezer kažejo na njihov nastanek pred približno 3500 leti, v isti čas se uvršča tudi nastanek Owen Lake v Kaliforniji in Albert and Sumer Lakes v Oregonu. Mnoge neodvisne raziskave kažejo na to, da se je gladina morij v istem času spustila tudi do 5m. Približno pred 7000 leti (2x3500) je po velikanskem izbruhu Mount Mazama nastal Crater Lake.

Pred cca. 11000 leti (cca 3600x3) je zaradi nenadnih klimatskih sprememb izumrl Lodgeople Pine Forest, pred cca 14000 leti (3500x4) so se ledeniki umaknili iz okolice Seatla, prav tako pa so raziskave potrdile precejšnje spremembe ledenikov pred približno 18000 leti (3600x5), 25000 leti (3500x7), 40000 leti (3600x11) in 65000 leti (3600x18).

Podobnih primerov, ki sovpadajo s temi letnicami je še mnogo.

(Viri: The Academic American Encyclopedia, World Book Encyclopedia, Encarta, Velikovsky: Earth in Upheaval, Geographics maps of Michigan, Joint Oceanographic Institutions for Deep Earth Sampling, Kenneth MacGowan: Early Man in the New World.)

SEDANJI DOGODKI

Če se je zadnji prehod res zgodil okoli 1500 pr.n.št. in se prehodi dogajajo vsakih 3600 let, potem smo v bližnji prihodnosti lahko priče novemu prehodu. Glede na to, da se vplivi Planeta X pojavljajo že pred samim prehodom, bi lahko njegovo približevanje zaznali na podlagi teh vplivov. Katerih in kako?

Že prej smo dejali, da Planet X vpliva na Zemljino jedro, ki se zaradi motenj giblje vedno bolj kaotično, zaradi česar se Zemljino vrtenje začne ustavljati, njena skorja se zato vedno bolj ogreva, kar povzroči vedno večje vremenske motnje, poleg tega pa kaotično gibanje jedra povzroča drugačne premike zemeljske skorje, kar pripelje do večjega števila potresov in izbruhov vulkanov. Poglejmo, kako je s tem:

(Viri: National Earth Orientation Service, National Oceanic and Atmospheric Administration, United States Naval Observatory, International Earth Rotation Service, The Ark Institute, Council of the National Seismic System, United States Geological Survey)

PRIHODNJI DOGODKI

Medtem, ko zgoraj našteti in mnogi drugi neomenjeni podatki ne dokazujejo obstoja Planeta X, pa nakazujejo, da se nekaj dogaja, to dogajanje pa je vsaj za zdaj v skladu s teorijo o Planetu X. Na podlagi teorije lahko poskusimo napovedati tudi nekatere prihodnje dogodke:

Človeštvo je predhodne katastrofe ob prehodu Planeta X preživelo, nekateri zato, ker so imeli srečo, drugi pa so pravočasno opazili, kaj se dogaja in se na to pripravili. Pomankljive priprave so lahko več kot usodne. Lahko vas in tiste, ki jih imate radi, pustijo poškodovane, lačne, prestrašene in brez konca trpljenja na vidiku!

ZAKLJUČEK

Je zgornja zgodba resnica ali ne?

Mnogi ne verjamejo, da lahko znanost skriva ali vsaj ne govori preveč naglas o določenih dejstvih. Zgornja zgodba tega ne dokazuje, niti tega, da Planet X obstaja. Zgolj kaže v neko smer, kamor lahko pogledate, zbirate podatke, ki so, vsaj za zdaj, uradno dostopni in se na koncu - sami - odločite.

O njeni resničnosti torej presodite sami.

Nekaj dokumentacije o Planetu X (velikem kometu), geoloških spremembah, vremenu in potresih je zbrane v Težkih časih, ki vključujejo tudi mnogo dokumentacije o tem, kako se pripraviti. Astronomi, ki bi želeli iskati Planet X, lahko pišejo avtorju članka za dodatne informacije.


Članki:


Copyright (C) 1996, 1998 Krištof Gajšek

Vse pravice pridržane. Članek lahko natisnete ali kopirate za osebno uporabo in prepričanje ali za posredovanje drugim (npr. ljudem, ki nimajo dostopa do Interneta), vendar ne smete članka razmnoževati z namenom prodaje ali distribucije brez pisnega dovoljenja s strani avtorja. V primeru razširjanja članka obvezno navedite vir http://www.zetatalk.com/slovene/px-story.htm


[ Pogovor z Zetami ] [ Težki časi ] [ E-pošta ]